Flere ord

Jeg er født i 1970 og oppvokst i en musikalsk familie i Harstad i Sør-Troms. Jeg klippa håret og forlot gutterommet i Kong Olavs klær i 1988, bodde et par skoleår i Stavanger og søkte mot hovedstaden i 1992. Jeg har siden 1999 vært bosatt med min familie på Bekkestua i Bærum… Her finnes noen frukttrær, stillhet og ei snøskuffe – just in case.

Jeg startet på gitarkurs med Lillebjørns Gitarbok som tolvåring. I ungdomstida gikk jeg  musikklinja på videregående og spilte i mange band i Harstad. En tur på den lokale befalsskolen ble til en karriere i Hæren, samtidig som spilling og låtskriving var første prioritet på hobbybasis. Klovnen murret likevel såpass i magen at jeg i 2001 valgte å avslutte etter 13 år i Forsvaret. Jeg bygget deretter mer formell utdannelse, før jeg i 2004 ga meg helt hen til et liv i musikkens tjeneste på fulltid – frilans.

I 2010 kom endelig første plateutgivelse og deretter oppfølgeren i 2012. Tredje album «Sola i ryggen»  i ble sluppet høsten 2015. Jeg skriver hverdagspoetiske tekster på Nordnorsk. Den musikalske innpakning flørter med pop- og visegenrene. Jeg søker et åpent og fengende musikalsk bilde som gir godt rom for tekstene.

Etter plateutgivelsene har det løsnet godt også for konserter med mitt eget repertoar. Jeg har siden 2010 turnert i hele Norge med mitt eget materiale. Det ligner godt på drømmen.

Trond Trudvang

Reklamer